Stora förändringar i Sickla för SL-resenärerna

Från 3 februari trafikeras inte Sickla station på grund av byggarbeten i området. Bild: SL

Den 6 februari flyttas Tvärbanans hållplats Sickla till ett tillfälligt läge vid Uddvägen fram till 2025. Det beror på byggarbeten invid Sickla station. En ny busshållplats, Sickla västra, gör det möjligt att enkelt byta mellan spårvagn och buss. I helgen går inga spårvagnar mellan Sickla och Gullmarsplan utan bussar ersätter.

Måndagen den 6 februari stängs Sickla station av och resenärerna får i stället åka med Tvärbanan vid en ny, tillfällig hållplats på Uddvägen mellan Sickla och Sickla udde. Det är för att det ska vara säkert för resenärerna att gå på och av Tvärbanan under en tid då det pågår byggarbeten med tunga lyft precis invid Sickla station.

Resenärerna kan följa skyltningen på plats för att ta sig till det tillfälliga hållplatsläget cirka 400 meter från Sickla station. Hållplatsen på Uddvägen heter fortsatt Sickla.

För att det ska vara enkelt att byta mellan spårvagn och buss kommer det även att finnas nya busshållplatser vid Uddvägen med namnet Sickla västra. Härifrån kommer det gå att åka med bussarna mot Slussen, Nacka och Värmdö samt ersättningsbussarna för Saltsjöbanan, linje 25F. Hållplatsen Sickla bro trafikeras fram till i vår då Sickla bro rivs och en ny bro ska komma på plats.

Vid de tillfällen det sätts in ersättningstrafik för spårvagnarna, går bussarna från den ordinarie ersättningshållplatsen vid Sickla allé. Det är cirka 650 meter att gå till Sickla allé från Tvärbanans hållplats Sickla på Uddvägen.

SL rekommenderar att man använder reseplaneraren och är ute i god tid. Det är cirka 500 meter att gå mellan Sickla köpkvarter och den tillfälliga hållplatsen Sickla på Uddvägen.

Förberedande avstängning helgen 3 – 5 februari
För att det ska gå att flytta hållplatsen stängs spårvagnstrafiken av mellan Sickla och Gullmarsplan fredag till söndag 3 – 5 februari. Bussar ersätter då mellan Gullmarsplan och Sickla allé. Inga ersättningsbussar kan gå ifrån Sickla station som är avstängd från 3 februari.

Arbeten till 2025 vid Sickla station
Sickla station beräknas åter kunna användas under 2025. Anledningen till att stationen stängs av är byggarbeten i området. Bland annat ska Sickla bro renoveras och ett nytt höghus byggas. När blå linje förlängs till Nacka blir det en av ingångarna till den nya tunnelbanestationen Sickla.

Källa:SL