Logicenters hyr ut till DS Smith i finska Birkala

Logicenters hyr ut till DS Smith i Birkala. Foto: DS Smith

Logicenters har utvecklat sin fastighet i finska Birkala som kommer att färdigställas i slutet av februari. Nu står det klart att det internationella förpackningsföretaget DS Smith kommer att flytta in som hyresgäster i anläggningen.

Företagets utbyggda anläggning i finska Birkala, strax utanför Tammerfors, har fått en ny hyresgäst. Från och med mars 2023 kommer det brittiska produktpackningsföretaget att flytta in i den stora fastigheten. Byggnaden har byggts utifrån företagets hållbarhetsprofil och är miljöcertifierad enligt Breeam Very Good. Anläggningen är bland annat förbered med solceller och uppvärmning genom bergvärme.

”Vi på Logicenters är väldigt glada över att få vara med och utveckla DS Smiths nya anläggning i linje med vår ambitiösa hållbarhetsprofil. Den nya fabriken är anpassad för morgondagens logistik och det ligger verkligen ett starkt samarbete bakom det här projektet. Jag vill passa på att välkomna vår nya hyresgäst och ser fram emot ett långsiktigt arbete tillsammans med er”, säger Jarkko Äikää, Commercial Managers på Logicenters.

DS Smith är en ledande global leverantör av miljösmarta förpackningslösningar, pappersprodukter och återvinningstjänster. I och med den nya lokalen i Birkala effektiviserar de sin verksamhet och stärker sin position utanför Tammerfors.

”Vi är mycket glada för det här samarbetet och ser fram emot att flytta in i vår nya anläggning. Logicenters har bemött vår efterfrågan på en modern och hållbar fastighet i anslutning till attraktiva transportsträckor. Produktionen i Birkala och Tammerfors kommer, tillsammans med våra andra fabriker, innebära att vi kan leverera exakt den typ av kartongpaketering som våra kunder behöver”, säger Ari Viinikkala, CEO på DS Smith, Finland.

Logistikcentret ligger i Tammerforsregionen vilket är en av Finlands mest strategiska platser för logistikhantering med fantastiska möjligheter för lastbilar att ta sig fram via E12. Endast tio minuter bort finns dessutom flygplatsen i Birkala.