Slättö, Evolv och Budbee expanderar i Finland genom att utveckla en ny Last Mile-terminal

Foto: Slättö

Slättö och deras logistikplattformar Evolv och Budbee fortsätter att växa i Finland, och nu är byggandet av en hållbar Last Mile-terminal i Tammisto, Vanda, i huvudstadsregionen Helsingfors aktuell.

Förnybar energi från solpaneler på plats kommer att driva terminalen, och byggnaden kommer att certifieras enligt LEED Silver eller högre. Bygget beräknas vara klart i september 2023.

Tammisto har ett bra läge längs huvudvägarna som förbinder städerna i huvudstadsregionen samt Helsingfors-Vanda internationella flygplats. Terminalen kommer att stödja Budbees uppdrag att göra näthandeln enklare för alla kunder i huvudstadsregionen.

– Vi gick in på den finska marknaden för tre år sedan med ambitionen att erbjuda mer hållbara och lättanvända leveranstjänster för sista milen. Det har varit en fantastisk resa hittills med miljontals finländare som använder Budbee. Med satsningen på den här nya terminalen får vi ett mer framträdande fysiskt fotavtryck och visar att vi är här för att stanna, säger Fredrik Nyström, Nordic General Manager på Instabee, moderbolag till Budbee och Instabox.

– I den affärsplan vi lade upp när vi förvärvade fastigheten för ett år sedan ingick utvecklingen av ytterligare en logistikbyggnad. Vi går nu vidare med den affärsplanen tillsammans med Budbee och är mycket glada över att kunna utöka vårt samarbete internationellt, säger Lars Axelsson, Head of Evolv och Partner på Slättö.

– Med vårt mål att få Slättös verksamhet i Finland att växa har vi tidigare förvärvat stående tillgångar inom såväl industrisegmentet som bostadsutvecklingsprojekt. Vi är stolta över att nu starta vår första logistikutveckling och vi tittar aktivt på investeringar i andra segment även i Finland, avslutar Ilkka Salminen, landschef, Finland på Slättö.