Digitala logistikplattformen MyDello lanseras i Sverige

Logistikplattformen MyDello, som skapats av erfarna logistikexperter, har på bara ett år blivit en daglig logistikpartner för tusentals företag i Baltikum. Nu erbjuder MyDello sina tjänster även till svenska företag.

- MyDello-plattformen erbjuder innovativa lösningar som för logistikhantering in i en ny digital era, säger MyDellos marknads- och kommunikationschef Jenny Fagrell som ser plattformens största fördelar i dess användarvänlighet och snabbhet. På bara några sekunder presenteras leveranskostnad och ungefärlig leveranstid till önskad adress för globala försändelser, med förmånliga villkor på importlösningar från Asien, speciellt Kina.

Internationella försörjningskedjor har förändrats dramatiskt under de senaste åren, och den globala logistiken rör sig mot helautomatisering. MyDello för samman parterna i leveranskedjan: reducerar antalet mellanhänder, digitaliserar all information, låter kunden göra välgrundade val och minskar logistikkostnaderna.

– Grundat på feedback från våra kunder kan vi säga att MyDello minskar logistikkostnaderna med 15–20 % i genomsnitt, säger Jenny Fagrell.

NOTE, som är en ledande nordeuropeisk tillverkningspartner med internationell plattform för tillverkning av elektronikbaserade produkter, använder redan MyDello för sina försändelser.

- Det bästa med MyDello att det är enkelt och tydligt. Plattformen samlar allt på ett och samma ställe. Att boka en försändelse är väldigt smidigt och man får fram en offert direkt, vilket är väldigt uppskattat. Med MyDello är det enkelt att hålla reda på alla offerter och försändelser, säger Deniz Jahic, Customer Planner på NOTE.

Vidare beskriver Denis plattformen som enkel att jobba i och väldigt tydlig. - Man behöver inte ha någon lång utbildning för att veta hur plattformen fungerar. På några minuter får man fram offert och kan enkelt boka, vilket är väldigt smidigt, menar Denis.

Vidare är MyDellos vision är att göra logistik mer miljövänligt. - Förutom bättre planering av leveranskedjor spelar även minskade pappersmängder vid dokumenthantering roll för en hållbar utveckling. Bara genom digitaliserad dokumenthantering för flygtransporter kan vi till exempel spara 187 000 träd årligen, förklarar Jenny Fagrell. Då det papperslösa kontoret håller på att bli allt viktigare för svenska företag erbjuder MyDello ett stort steg i rätt riktning även inom transporthantering.

bild
Jenny Fagrell, MyDellos marknads- och kommunikationschef. 

VAD ÄR MYDELLO?

Den digitala logistikplattformen MyDello lanserades i april 2021 och har sedan dess förenklat logistikhanteringen för tusentals företag. Användare behöver endast ange önskad start- och destinationsort, varefter plattformen automatiskt planerar optimal leveranskedja och föreslår den mest kostnadseffektiva lösningen.. Plattformen är lätt att använda och all nödvändig information, från prisofferter till leveranstider och olika transportmöjligheter, finns bekvämt samlat.

Mer information om MyDello finns att läsa på företagets hemsida, Facebook och LinkedIn.