Transportsektionen Sverige köper aktiviteterna i Solida Logistik

Sammanslagningen av Transportsektionen och Solida markerar början på en ny era för företagens 3PL-aktiviteter i Bjärnum och Osby. Arkivbild

Transportsektionen Sverige ett dotterbolag till NTG Nordic Transport Group, har ingått ett tillgångs-köpeavtal gällande Solida Logistik aktiviteter. I samband med transaktionen byter Transportsektionen namn till NTG Logistics.

Solida grundades 2019 i Bjärnum, Sverige, och specialiserar sig på tredjepartslogistik, inkluderande lagerhållning, hantering och relaterade transporttjänster. År 2022 förväntas verksamheten generera en omsättning på cirka 30 miljoner kronor och en proformajusterad EBIT på cirka två miljoner kronor.

Transportsektionen, som grundades i Bjärnum, Sverige 1967, förvärvades av NTG i september 2021 som en del av förvärvet av LGT Group. Transportsektionen fokuserar på 3PL-lösningar som betjänar flera sektorer med lager-, hanterings- och transportlösningar, med en total lagerkapacitet på cirka 64 000 kvadratmeter.

Baserat på det strategiska geografiska läget erbjuder NTG Logistics kostnadseffektiva lagerlösningar till mycket konkurrenskraftiga priser jämfört med tätare befolkade områden. Solidas aktiviteter bidrar med ytterligare 51 000 kvadratmeter lagerkapacitet och utökar därmed NTG Logistics adresserbara marknad avsevärt. Alla lagerytor som NTG Logistics använder sig av är hyrda på kort till medellång sikt.

Rickard Wutzler, vd, aktieägare och medgrundare av Solida kommer att överta rollen som vd för NTG Logistics och återinvestera sina intäkter från transaktionen i enlighet med NTG:s ring-the-bell partnerskapsmodell. Peter Jansson, vd för Transportsektionen sedan 2010, kommer att tillträda rollen som vice vd för NTG Logistics och förblir därmed en integrerad del av ledningsgruppen framöver.

– Sammanslagningen av Transportsektionen och Solida markerar början på en ny era för våra 3PL-aktiviteter i Bjärnum och Osby. Baserat på Solidas och Transportsektionens strategiska läge och kombinerade erfarenhet, som går mer än 50 år tillbaka, erbjuder NTG Logistics högkvalitativa lagerlösningar till konkurrenskraftiga priser. Med en total kapacitet på mer än 100 000 m2, och med stöd av NTG:s återstående väg- och logistikaktiviteter, förbättrar sammanslagningen vårt one-stop-shop-erbjudande av 3PL och transporttjänster på den svenska marknaden, säger Jesper Petersen, vd för Road & Logistics på NTG .

 

Källa: Indutritorget