Kyl och Frysexpressen köper tung ellastbil

Kyl- och frysexpressens mål är att fasa ut den fossila dieseln helt. Foto: Kyl- och frysexpressen

Kyl- och frysexpressen har beställt en tung ellastbil, som ett steg i resan mot 100 procent förnybara drivmedel. Målet är att fasa ut den fossila dieseln helt inom fem år. Samtidigt sätts en 80 kWh laddstation i drift i Östersund.

– Eldrivna transporter är framtiden. Vi investerar för klimatet, och för att det är en konkurrensfördel. Så här drar vi vårt strå till stacken, genom mindre utsläpp av koldioxid, säger hållbarhetssamordnare Martin Bylund på Kyl- och Frysexpressen.

– Vi hoppas att fler företag tänker som oss och väljer att prioritera hållbarhet på samma sätt. Vi har kikat runt bland en rad leverantörer och valet landade på Hybricon. Elektrisk tungtrafik är framtiden och de har bred erfarenhet inom utveckling av både elfordon och laddteknik. Hybricon finns nära och kan lyssna på våra behov, deras expertis inom elektrifiering blir en viktig del i vår hållbarhetsresa, avslutar Martin.  

Sedan i juli använder Kyl- och frysexpressen två LBG-lastbilar för distribution av livsmedel till dagligvaruhandel och restauranger i Jämtland och Härjedalen.