DHL och Yale i samarbete

Chauffören får en engångskod till Yale-låset och kan ställa paketet direkt innanför ytterdörren. Foto: DHL

En redan flexibel hemleveranstjänst blir än mer flexibel. Tack vare ett nytt samarbete mellan DHL och Yale är det nu möjligt att få sina e-handelsvaror levererade hela vägen in i hallen för den som har ett digitalt Yale-lås.

Den ökande e-handeln gör att nya alternativ för paketutlämning växer fram.
Yale, ett företag inom ASSA ABLOY-koncernen, teamar nu upp med DHL E-Commerce Solutions kring ett nytt sätt att få hem sina e-handelsvaror med hjälp av tjänsten Yale InHome.

För att kunna leverera paketet tryggt och säkert får chauffören en krypterad engångskod till Yale-låset och kan ställa e-handelsvaran direkt innanför ytterdörren.

Fördelarna är flera: Flexibilitet för mottagaren, ingen tid att passa eller plats att vara på. E-handelspaketet riskerar inte att bli utsatta för väder, vind eller i värsta fall stöld från brevlåda eller tomt. Tryggt att e-handla även i perioder då man är bortrest. Full trygghet vid leveransen och en extra försäkring ingår vid leverans innanför dörren.

– Vi går aldrig in i någons hem. Vi öppnar ytterdörren med hjälp av en engångskod, vi ställer paketet på dörrmattan precis innanför ytterdörren och stänger sedan dörren igen, säger Jonas Lindell, Managing Director på DHL E-Commerce Solutions.

Yale InHome-lösningen styrs via en app, med ett väldigt enkelt gränssnitt, och gör att mottagaren kan vara trygg i att varan levereras säkert i hemmet med full bekvämlighet.

– Den moderna människan kräver tidseffektiva och bekväma lösningar anpassade för sin hektiska vardag, och vi är glada att vi kan tillgodose detta behov genom vårt partnerskap med en så väletablerad aktör inom logistikbranschen, säger Andreas Frisk, Country Market Manager på ASSA ABLOY Opening Solutions..

Jonas Lindell, DHL E-Commerce Solutions, igen:

– Det här samarbetet gör det inte bara mer flexibelt för e-handlarnas kunder, det förenklar också leveransprocessen genom att minimera risken för missade leveranser eller paketstölder. Samarbetet med Yale har gett oss möjligheten att förverkliga ännu en innovativ lösning för e-handeln.