Verdion öppnar sin andra fond om 400 miljoner euro

Veridon tar in 400 miljoner euro i investeringskapital för logistikfastigheter. Foto: Veridon

Verdion, utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, tillkännager idag att företaget startar sin andra europeiska fond.  Verdions första fond - VELF 1 - stängdes 2020 och är nu fullinvesterad, med kapitalprojekt och program för fastighetsförbättringar i full gång.

Verdion utvecklar specialiserade logistikanläggningar för stora e-handels, produktions och tredjepartskunder. Företaget förvärvar strategiskt belägna markområden med utveckling i åtanke och investerar i tillgångar som har potential att skapa mervärde genom teknisk innovation och kompetens inom utveckling.

xxx

Verdion har skapat en europeisk logistikportfölj om 2,6 miljarder euro. Foto: Verdion

Huvudkontoret ligger i London och företaget har kontor i Düsseldorf, Frankfurt, Göteborg och Köpenhamn. Verdion grundades av Michael Hughes i januari 2010. Verdion har skapat en europeisk logistikportfölj på 2,6 miljarder euro, bestående av både utvecklingsprojekt och befintliga tillgångar, som innefattar strategiska investeringar i Tyskland, Storbritannien, Norden och Benelux. I nuläget pågår utvecklingsprojekt på en sammanlagd yta av 1,5 miljoner kvadratmeter.

xx

Veridons logistikfastighet i Exoopark i Hannover. Foto: Veridon

Marknaden stöds av en stark efterfrågan från ägare och hyresgäster som fortsätter att växa i många viktiga europeiska områden. Vi har ett starkt ledarskap, utmärkta kontakter och exceptionella lokala team som kan lokalisera och utnyttja de möjligheter som denna nya fond kommer att erbjuda, säger Michael Hughes, CEO för Verdion.