Priset på elbilar stiger

En elbil kostar nu 535 000 kronor i medianpris, en uppgång med nästan 3 procent sedan i juli. Foto: Blocket

Efter en månad av sjunkande priser på elbilsmarknaden vänder nu priserna på elbilar upp igen. Mellan juli och augusti steg medianpriset på elbilar med 2,9 procent. För både bensin- och dieselbilar stod priserna stilla.

I augusti steg priset på elbilar igen efter en månads tillbakagång. En elbil kostar nu 535 000 kronor i medianpris, en uppgång med nästan 3 procent jämfört med månaden före. Även för miljöbränsle/hybridbilar märks en uppgång.

– Miljöbränsle och hybridbilar har sett sjunkande priser senaste månaderna. Men när diesel- och bensinpriserna fortsätter att vara på rekordnivåer är det inte konstigt att inte bara el utan även andra bränsleformer blir ännu mer attraktiva. Det ska bli intressant att följa elbilspriserna framåt nu när elpriset spås bli väldigt högt i höst och vinter och se om det dämpar marknaden, säger Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket.

För bensinbilar och dieselbilar är priserna oförändrade sedan i juli. För Miljöbränsle/hybridbilar har priserna stigit med 3 procent. Medianpriset för en elbil är 535 000 kronor, (upp 2,9 procent från 520 000 kr i juli) och för bensinbilar är medianpris 189 000 kronor ( oförändrat från juli).