Elmia Lastbil arrangeras den 24–27 augusti

Elmia Lastbil tar upp framtidens utmaningar inom transport, distribution och logistik. Foto: Elmia Lastbil

Den 24–27 augusti arrangeras Elmia Lastbil i Jönköping. Under fyra dagar samlas en hel bransch för att diskutera de absolut viktigaste frågorna och skapa möten för de riktigt tunga affärerna. Mässan arrangeras för 20:e gången sedan 1983. Elmia Lastbil är mässan för hela branschen och bland utställarna finns företag med alla typer av produkter och tjänster . Nya lanseringar från de stora lastbilstillverkarna, innovativa påbyggnationer och all form av kringutrustning är bara några av de produkter och tjänster som de 320 utställarna från 17 länder erbjuder.

I scen- och seminarieprogrammet får de politiska frågorna i år ett stort utrymme, två veckor innan valet. På plats finns bland andra infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) samt representanter från riksdagens trafikutskott. Ämnena i programmet tar upp såväl dagens som framtidens utmaningar kring transport, distribution och logistik, vilket gör Elmia Lastbil till en angelägenhet för alla som jobbar inom åkeri- och lastbilsnäringen.

– Styrkan med vårt program på Elmia Lastbil är bredden – här tar vi upp utmaningar som påverkar hela den tunga lastbilsbranschen. Allt från åkerinäringens arbetsvillkor till framtidens högteknologiska fordon. Det är dessutom extra roligt att vi har alla Sveriges stora lastbilstillverkare på plats – Scania, Volvo Lastvagnar och Mercedes-Benz – som bjuder på häftiga lanseringar och demokörningar. Mycket har hänt sedan Elmia Lastbil arrangerades 2018 och det kommer verkligen att synas på årets mässa, säger Emilott Lantz, mässansvarig för Elmia Lastbil.