Förvärvar fem lager och industrifastigheter i Irsta Industriområde

Förvärvet omfattar 36 000 kvadratmeter mark, 12 000 kvadratmeter uthyrd samt cirka 8 000 kvadratmeter outvecklade byggrätter. Foto: Active

Active Fastighet och Tarnhelm Fastigheter förvärvar, via gemensamt bolag, fem lager och industrifastigheter i Irsta Industriområde. Förvärvet omfattar cirka 36 000 kvadratmeter mark, 12 000 kvadratmeter uthyrd samt cirka 8 000 kvadratmeter outvecklade byggrätter.

Fastigheterna ligger strategiskt belägna i Irsta Industriområde vid E18, och i nära anslutning till infarten till Västerås stad och Västerås Flygplats. Irsta är en tätort i Västerås Kommun, belägen cirka 10 kilometer öster om Västerås Centrum.

– Vi är mycket nöjda med detta ”klusterförvärv” som ger oss ett större sammanhållet bestånd att förvalta men också att utveckla och förädla. Det är inte ofta möjligheten ges till denna typ av förvärv, och speciellt inte på ett så attraktivt läge, så vi är tacksam att säljaren valde oss som nya ägare Vi ser mycket stora utvecklingsmöjligheter och ser fram emot vårt fortsatta arbete med vårt nya fastighetsbestånd inom Irsta Industriområde, säger Patrik Sarin, styrelseordförande för Active Fastighet, i en kommentar.

– Det är med stor glädje som vi genomför detta förvärv tillsammans med Active Fastighet, som är en välrenommerad och duktiga fastighetsförvaltare och fastighetsutvecklare. Vårt mål är att tillsammans med Active Fastighet genomföra fler förvärv, och vi ser det som sannolikt att det kommer att dyka upp många fler intressanta investeringsmöjligheter de närmsta åren säger Per Svensson, vd, Tarnhelm Fastigheter.