Bring växer och fyrdubblar kapaciteten i Uddevalla

På Kurödsvägen byggs terminalen just nu om, och planeras stå färdig i oktober. Foto: Bring

Logistikaktören Bring växer, och har behov av större lokaler i Uddevalla. Därför har man beslutat att öka kapaciteten och ytan, och i oktober flyttar verksamheten in en 3 000 kvadratmeter stor terminal. Under årets första kvartal ökade paketvolymerna för Bring Sverige med 44 procent. För att möta de ökade volymerna har man nu beslutat att flytta till större terminalen. Bring har därför skrivit avtal på en lokal i Kuröd som just nu håller på att byggas om för att anpassas till verksamheten. Terminalen med tillhörande kontorsdel blir på 3000 kvadratmeter - en stor ökning jämfört med tidigare 800 kvadratmeter.

– För några år sedan tog vi beslutet att satsa på en egen terminal i Uddevalla, där vi tidigare jobbat med underleverantörer. Det visade sig vara en lyckad satsning, varför vi nu kan skala upp och nästan fyrdubbla kapaciteten, säger Niclas Coster, distriktschef för region väst på Bring.

Ombyggnationen har precis dragit igång, och verksamheten förväntas flytta in redan i slutet av oktober. På den nya terminalen kommer det inte bara stärkas upp på trafiksidan - det kommer också byggas ett större hämta själv-lager.