Kavall fortsätter locka kapital

Kavall tar in ytterligare 22 miljoner kronor. Foto: Kavall

Svenska Kavall, som på knappt ett år etablerat sig inom ultrasnabba matvaruleveranser, tar nu in ytterligare kapital. De tillkomna investerarna är Nordic Angels, med Andreas Grape och Ash Pournouri i spetsen samt Bring Ventures, som tillsammans investerar 22 miljoner kronor i bolaget.

Kavall växer snabbt och så gör också intresset från investerare. Det var under våren 2021 som företaget lanserade sin första så kallade ”dark store” i Stockholm. Sedan dess har bolaget etablerat butiker på fler platser i Sverige, Finland och Norge och sett en kraftig tillväxt av kunder på samtliga marknader.

I april offentliggjordes en finansieringsrunda om 155 miljoner kronor ledd av Bonnier Ventures och Nicoya, samt där tidigare investerare VNV Global och Inbox Capital deltog. Och redan nu adderas alltså fler namnkunniga investerare till ägarlistan för snabbväxaren.

– Vi är väldigt glada att få med Nordic Angels och Bring Ventures på vår resa. Båda parter har gedigen erfarenhet och kan på olika sätt bidra till vår verksamhet och fortsatta expansion, säger John Tengberg, VD och medgrundare av Kavall.

Andreas Grape, grundare av nätverket Nordic Angels tillsammans med Ash Pournouri, ser Kavall som ett perfekt komplement till deras portfölj.

– Vi har följt Kavall sedan de startade. Anledningen till varför vi går in nu är att Kavall blivit en självklar ledare inom ett väldigt konkurrensutsatt segment, har bevisat sin affärsmodell och står inför en riktig expansion för att säkerställa sin position på marknaden. I de transaktioner vi genomför väljer vi att aktivera relevanta personer i Nordens affärsängelnätverk för att hjälpa bolagen framöver.

Bring Ventures, som är en del av Bring och Posten Norge-koncernen, investerar i företag som driver innovation som kan bidra till koncernens överordnade mål.

– Vi är väldigt imponerade av Kavalls utveckling och vad de på kort tid har byggt upp vad gäller struktur, team och kundbas. Vi är glada över att vara en del av resan framåt. Det är en spännande tid i logistik- och leveransområdet och vi tror att vi tillsammans kan skapa synergier och stötta Kavall i deras kontinuerliga tillväxt- och expansionsplaner, säger Caroline Lumpp, SVP Ventures & M&A på Bring Ventures.

För Kavall är planen nu att utöka såväl sina geografiska områden som de tjänster de erbjuder.

– Vi ökar kraftigt månad för månad och har ända sedan start sett en väldigt hög retention bland våra kunder. Det visar på hur stor efterfrågan är för vårt kunderbjudande. Nu fortsätter vi springa på med en ambitiös expansionsplan och addera fler tjänster för att optimera kundupplevelsen. Nyss lanserade vi bland annat köpbara recept i appen, vilket i samband med vår blixtsnabba leverans av matvaror ger oss en unik position som middagslösning, säger John Tengberg.