Keolis kör elektrifierade stombusslinjer i Göteborg

Keolis investerar i närmare 60 helelektriska bussar för trafik i Göteborg. Foto: Keolis

Nu börjar Keolis köra stombusslinjerna 16X och 17 i Göteborg. Inom ramen för projektet investerar Keolis i närmare 60 helelektriska bussar.  Efter flera månaders noggranna förberedelser är allt på plats för trafikstart. Över 100 medarbetare från Keolis är beredda för att se till att trafikstarten blir lyckad och att göteborgarna kan resa ännu mer hållbart med stombusslinjerna 16X och 17.

– Vi är väldigt glada över att ytterligare få bidra till en kvalitativ och hållbar kollektivtrafik i Göteborg. Det är många som jobbar hårt för vår leverans av trygga, tysta och säkra kollektivtrafikresor, säger Keolis vd Jan Kilström.  

Till trafikstarten har Keolis investerat i över 30 nya, tekniskt avancerade helelektriska ledbussar från MAN med 4-hjulsdrift. De kommer att bidra till såväl bättre arbetsmiljö för förarna som mer komfort för resenärerna och en tystare arbetsmiljö.

I juni 2023 startar nästa etapp av avtalet då Keolis även börjar köra stombusslinje 25. Inför denna trafikstart investerar Keolis i ytterligare närmare 30 helelektriska ledbussar. Utöver stombusslinjerna har Keolis flera andra trafikavtal i Göteborgsregionen samt även verksamhet i Stockholm, Karlstad, Dalarna och inom kort även i Lund och Uppsala.