Persontrafik den 25-27 oktober på Stockholmsmässan

150 utställare kommer till Stockholmsmässan och eventet Persontrafik. Foto: Stockholmsmässan

Trafikförvaltningen Region Stockholm (SL) har nu bekräftat att de tar ett tydligt engagemang i Persontrafik där de medverkar som lokal värd. Nu är också stora delar av seminarieprogrammet för årets arrangemang klart. i år med stort fokus på utveckling av kollektivrafiken och kollektivtrafikbranschens viktiga delaktighet i att bygga hållbara samhällen. I programmet ingår även Färdtjänst- och Skolskjutsdagarna. Trafikförvaltningen Region Stockholm som lokal värd betyder att de har en egen monter och medverkar aktivt i seminarieprogrammet, presenterar sina visioner rörande framtidens kollektivtrafik och bidrar till att göra arrangemanget än mer intressant för branschen.

– Det här är efterlängtat! Vi ser fram emot att branschen samlas i Stockholm och vill självklart medverka till ett attraktivt arrangemang. Efter pandemiåren har vi många erfarenheter att dela mellan oss, säger David Lagneholm, förvaltningschef

Persontrafik är en av de viktigaste mötesplatserna för hela kollektivtrafikbranschen där samverkan och samarbete är avgörande för att kunna erbjuda resenärerna attraktiva, hållbara mobilitetslösningar. Persontrafik 2022 har stort fokus på teknikutveckling, service, säkerhet, kombinerad mobilitet och inte minst på kollektivtrafikens bidrag till ett hållbart samhälle och en hållbar stadsutveckling. Det kommer vara cirka 150 utställare på plats som representerar bussar, taxibilar, trafikinformation, laddingfrastruktur, biljettsystem, säkerhetslösningar i kollektivtrafiken, digital teknik med mera.

Persontrafik äger rum 25-27 oktober på Stockholmsmässan. Medarrangörer är Svensk Kollektivtrafik, SKR, Samtrafiken, Sveriges Bussföretag, Svenska Taxiförbundet och Tågföretagen.