Allianz investerar 85 miljoner euro i Norrköping

Postnords logistikfastighet i Norrköping. Bild: Mattsons

Allianz har förvärvat en 70 000 kvadratmeter stor logistikanläggning i Norrköping, Sverige för cirka 85 miljoner euro från Infrahubs Holding, en ledande svensk logistikutvecklare.

Den nyligen färdigställda tillgången ligger i logistikens "gyllene triangel" som förbinder de fyra nordiska huvudstäderna Köpenhamn, Oslo, Helsingfors och Stockholm. Det är beläget i ett strategiskt läge i Norrköping, med stor motorväg, hamn, järnvägsförbindelse och flygplats inom 15 minuters bilresa.

Fastigheten är fullt uthyrt till huvudhyresgästen PostNord på ett långsiktigt hyresavtal. Dessutom kommer anläggningens tak att täckas med 55 000 kvadratmeter solpaneler, en av de största på en byggnad i Sverige, med överskottsenergi som ska matas ut i nätet.

Förvärvet i Norrköping tillför ytterligare storlek och momentum till Allianz Real Estates nordiska portfölj, som närmar sig två miljarder EUR i förvaltat kapital och till företagets globala logistikallokering. Dess sektorsportfölj växte till 11,6 miljarder EUR, en ökning med 32 procent på årsbasis.

Thomas Villadsen, Director Nordics & CEE på Allianz Real Estate, kommenterar: "Den svenska logistikmarknaden, den största i Norden, genomgår stora strukturella förändringar på grund av snabb digitalisering och e-handelsupptagning. De nordiska logistikmarknaderna erbjuder stora investeringsmöjligheter, med i synnerhet Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm som upplever dynamisk avkastningskompression.”