Samtrans tar uppdrag av Stockholms Stad värt 150 miljoner per år

Det nya avtalet sträcker sig två år framåt med möjlighet till två ytterligare optionsår. Foto: Samtrans

Efter avslutad upphandling valde Stockholms Stad att både förnya och utöka sitt samarbete med Samtrans Omsorgsresor. Upphandlingen blev då överprövad och fick göras om. Nu står det klart att Samtrans på nytt tilldelas det största uppdraget från Stockholms Stad. Det nya avtalet som innefattade två områden i Stockholms stad, startar i oktober 2022. Värdet för kontraktet är ca 150 miljoner kronor per år, avtalet sträcker sig två år framåt med möjlighet till två ytterligare optionsår.

Uppdraget omfattar skol- och omsorgsresor i Stockholms Stad, inom områdena Västerort och Innerstaden. I den nya upphandlingen kunde en leverantör vinna max tre av fyra områden, Samtrans har tilldelats de två största områdena, vilka omfattar cirka 500 fordon. Det innebär en utökning av dagens uppdrag med cirka 50 fordon. Sedan tidigare avtal har Samtrans även uppdrag att köra i Söderortskommunerna.

– Vi är glada över att Stockholms stad återigen väljer att ge oss detta förtroende. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla skol- och omsorgsresorna tillsammans med staden för att ge fler resenärer en trygg och säker resa, säger Tomas Hansson, vd Samtrans Omsorgsresor.

En viktig del i det nya uppdraget är också att göra det enklare för barn, föräldrar, skolpersonal och andra berörda att beställa sina resor. Samtidigt ställs höga krav på kunskap om resenärernas varierande förutsättningar att resa.

– Vi utför ett viktigt samhällsuppdrag för människor med särskilda behov. Det ställer höga krav på oss att göra det lätt att boka sin resa, men också att ha god förståelse för vad det innebär att resa med varierande förutsättningar och behov. Vi kommer nu jobba hårt för att säkerställa en välfungerande trafik för alla våra nya resenärer, avslutar Tomas Hansson, vd på Samtrans Omsorgsresor.