Ryanair satsar på inrikes från Arlanda

Ryanair lanserar direktlinje från Luleå och Visby. Foto: Daniel Asplund, Swedavia

Ryanair satsar på expansion och på inrikesflyg från Arlanda och lanserar nya direktlinje från Luleå och lanserar inför sommarsäsongen en direktlinje till Visby med tre avgångar per vecka.

– Det är självklart väldigt glädjande att vårt gemensamma arbete med att ytterligare förbättra tillgängligheten till vår expansiva region bär frukt. En väl fungerande infrastruktur är en förutsättning för att möta den tillväxt och utveckling som sker inom besöksnäringen och inom näringslivet kopplat till den gröna omställningen i regionen och inte minst för att möta det ökande privata resandet i spårat av pandemin säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport. Vi hälsar Ryanair varmt välkomna till Luleå Airport.

I samband med invigningen av Ryanairs etablering och tjugotre nya linjer från Stockholm Arlanda Airport inför vintersäsongen, annonserar det irländska lågprisbolaget en fortsatt expansion av tolv nya linjer inför sommarsäsongen 2022, varav två inrikes. Ryanair placerar totalt fyra flygplan på den nya basen och öppnar inom ett halvår totalt 35 nya linjer vilket ger över 140 avgångar från Arlanda per vecka.