Eleiko bygger ny logistikcentral

Bygget av Eleikos nya logistikcentral i Halmstad är officiellt igång. Foto: Eleiko

Bygget av Eleikos nya miljöcertifierade logistikcentral på drygt 18 000 kvadratmeter i Halmstad är igång. Det symboliska första spadtaget är taget av Erik Blomberg, vd på Eleiko, Robert Eek, vd på OOF Group samt Martin Bramsell, Entreprenadchef på MMB tillsammans med Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

Den nya logistikcentralen på 18 000 kvadratmeter ska byggas på en tomt intill Eleikos huvudkontor i Kistinge. Med nybyggnationen planerar Eleiko att utöka produktionen och räknar med att kunna mer än dubbla den nuvarande produktionsytan. Satsningen är en viktig del i företagets långsiktiga strategi för fortsätt tillväxt och väntas kunna skapa fler arbetstillfällen i Halmstad, Eleikos hemstad. Fastigheten beräknas stå klar under Q3 2022.

– Det första spadtaget symboliserar resultatet av flera parters gemensamma arbete för att den här moderna logistikfastigheten nu blir verklighet. För att fortsatta Eleikos tillväxtsresa så behöver vi större och mer optimerade logistik- och produktionslokaler. Logistikcentralen, tillsammans med övriga investeringar inom logistik, kommer att vara en viktig drivkraft för att kunna utöka med mer tillverkning i befintlig fastighet och möta våra kunders behov både nu och i framtiden, säger Erik Blomberg, vd på Eleiko.

Nybyggnationen är också en viktig nyckel i Eleikos omfattande hållbarhetsarbete. Logistikcentralen kommer vara miljöcertifierad och Eleiko planerar att investera i solceller med målsättningen att minska den totala elkonsumtionen med minst 20 procent till år 2024.