Nobina får utökat förtroende av Länstrafiken i Norrbotten

Nobina ska driva och utveckla stomlinjetrafiken mellan Boden och Luleå. Arkivbild

I ett nytt avtal tilldelas Nobina utökat förtroende av Länstrafiken i Norrbotten att driva och utveckla stomlinjetrafiken mellan Boden och Luleå. Kontraktet, som blir Nobinas fjärde avtal i Region Norrbotten och det tredje avtalet i samarbete med Länstrafiken i Norrbotten, är värderat till omkring 50 miljoner kronor under avtalstiden på två år. Inga optionsår följer.

Det nya avtalet innebär att Nobina fortsätter att utöka sin verksamhet i Norrbotten, som i dag omfattar trafik i bland annat Piteå, Älvsbyn och Luleåområdet. Kontraktet innefattar totalt 12 tursatta bussar mellan Boden och Luleå, däribland viktig trafik till Sunderby sjukhus. Samtliga fordon kommer att köras på 100 procent fossilfritt drivmedel.

− Det känns fantastiskt roligt att Länstrafiken i Norrbotten väljer att ge Nobina förtroende i ytterligare ett kontrakt. Detta ger oss en möjlighet att tillsammans fortsätta utveckla en hållbar och trygg kollektivtrafik där alla resenärer alltid känner sig välkomna ombord, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.