Bockasjö bygger 29 000 kvadratmeter i Eskilstuna Logistikpark

Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö bygger 29 000 kvadratmeter till e-handelsbolaget GardenStore Nordic. Foto: Eskilstuna Logistik

Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö bygger 29 000 kvm till det snabbväxande e-handelsbolaget GardenStore Nordic. Byggnationen sker i Eskilstuna Logistikpark och kommer inledas redan under hösten.

– Denna betydande investering och etablering i Eskilstuna Logistikpark kommer att generera många nya och viktiga arbetstillfällen samt ytterligare stärka vår position som en attraktiv och hållbar etableringsort, säger David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering.

– Det är mycket glädjande att Bockasjö fortsätter att investera i Eskilstuna Logistikpark och att GardenStore ges möjligheter att expandera sin verksamhet. Vi välkomnar GardenStore till Eskilstuna Logistikpark, säger Johan Holmqvist, Styrelseordförande Eskilstuna Logistik och Etablering.

– Vi gläder oss åt att få GardenStore som hyresgäst i detta nya logistikcenter, säger Joakim Hedin vd för Bockasjö.

– Det nya logistikcentret kommer att vara inflyttningsklart i februari 2023 och miljöcertifieras enligt BREEAM med betygsnivå Excellent. Solceller kommer att installeras och vara en del av de miljöinstallationer som byggnaden anpassas med.

– GardenStore befinner sig i stark tillväxt och tar snabba steg mot att bli ledande inom försäljning av produkter för trädgård och uteplats online. Flytten till en modern och hållbart anpassad logistikfastighet i Eskilstuna Logistikpark skapar förutsättningar för vår framtida expansion och en effektivare logistik, säger Valentin Berg vd GardenStore.