Tritax EuroBox gör sitt första förvärv i Sverige

Tritax EuroBox förvärvar logistikanläggning om 28 900 kvadratmeter i Göteborgs Hamn. Foto: Göteborgs Hamn

Tritax EuroBox har kommit överens om förvärv logistikanläggning med en total bruttoarea på cirka 28 900 kvadratmeter som består av två specialbyggda fastigheter, en på 16 200 kvadratmeter och den andra 12 700 kvadratmeter, belägna i hjärtat av det främsta logistikläget i Göteborgs Hamn. Det finns för närvarande inga lediga logistikbyggnader i hamnområdet.

Byggnaderna är fullt uthyrda till hyresgästerna Agility, Nordicon och Vink Essåplast Group och genererar en total årshyra på 18,04 miljoner kronor på hyresavtal med en genomsnittlig kvarvarande hyresperiod på sex år.

Nick Preston, fondförvaltare för Tritax EuroBox, kommenterar förvärvet:

– Vi är mycket glada över att förvärva vår första fastighet i Norden, vilket stämmer överens med vår  investeringsstrategi och våra långsiktiga strategiska mål. Vi förväntar oss en fortsatt stark marknadsuthyrningstillväxt i Göteborgs Hamn på grund av den naturliga begränsningen av markförsörjningen i hamnområdet och den ökande efterfrågan från hyresgästerna. Göteborgs Hamn har en tydlig plan för tillväxt, med betydande infrastrukturinvesteringar, vilket ytterligare stärker denna plats.