Beijer bygger kombinerad logistikhub i Hisings Backa

Lars Sahlberg Regionchef på Beijer Byggmaterial utanför nuvarande anläggning i Hisings Backa. Foto: Beijer

Beijers nya anläggning kommer att bestå av två delar med en totalyta på 20 000 kvadratneter med separerade flöden för kund och logistik. Platsen ligger trafikmässigt mycket bra till och nära nya Marieholms- och Tingstadstunneln där samtliga stora vägar går förbi anläggningen. Detta kommer bli Beijers största investering i en enskild anläggning någonsin och skapar möjligheter att utöka verksamheten ytterligare i Göteborg med omnejd.

– Med den nya moderna anläggningen ökar vi logistikkapaciteten för storgöteborg och skapar därmed ett ännu starkare erbjudande till kunderna. Den nya anläggningen kommer också vara ett stort lyft för våra medarbetare. Tillsammans ser vi fram emot att välkomna nya och existerande kunder till tidernas mest moderna bygghandel, säger Lars Sahlberg, Regionchef Väst på Beijer Byggmaterial AB.

– Detta är ett viktigt steg i vår strategi att växa i storstadsområden och med en ny supermodern anläggning kommer vi nu kunna fortsätta vår offensiva satsning i Göteborg och vår västra region för att fortsätta att bygga dom som bygger, säger Geir-Thomas Fossum, vd Beijer Byggmaterial.