GPBM Nordic hyr 10 000 kvadratmeter av Castellum

Göteborgsregionen har under de senaste 17 åren rankats högst bland logistikorter i Sverige. Foto: Castellun

Det nordiska bolaget GPBM Nordic är leverantör av energilösningar, belysning och säkerhetslösningar flyttar sitt centrallager och teknikutveckling till Castellums lokaler på Hisingen.

– Vi på Castellum hälsar GPBM Nordic välkomna till våra moderna logistikfastigheter i Hisingens Logistikpark. Byggnaden som färdigställdes 2018 är en av Castellums modernaste logistikenheter, som med en invändig höjd om cirka12 meter och en mycket god bärighet kommer bidra till en effektiv lagring och hantering för GPBM Nordic, säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum.

Byggnaden som GPBM Nordic flyttar in i under våren 2022 och som ägs av Castellum inrymmer idag centrallager för Bagaren och Kocken. Fastigheten är strategiskt belägen i Sveriges bästa logistikläge, nära Göteborgs hamn, större trafikleder och med god kommunikation för alla anställda.   

Vi har tagit beslut om att uppgradera till nya och större lokaler för vår växande logistikverksamhet. Vi har då valt det expansiva området längs Sörredsvägen. Viktiga kriterier för vårt beslut har bland annat varit att lokalerna ska ligga i ett bra läge, nära hamn och logistisk infrastruktur, och att lokalerna ska vara fräscha, moderna och flexibla för olika lösningar. Naturligtvis var det också viktigt med konkurrenskraftiga hyresvillkor. De lokaler vi fann hos Castellum visade sig uppfylla alla kriterier, och tidsmässigt passar det utmärkt då vi får lagom tid att planera och kan flytta när vi har som minst operativt arbete att göra, säger Gunnar Axelsson, CFO, GPBM Nordic.

Göteborgsregionen har under de senaste 17 åren rankats högst bland logistikorter i Sverige. Skälen till detta är Nordens viktigaste hamn, goda vägförbindelser, flygfraktterminal där man når 70 procent av Skandinaviens befolkning inom en radie om 50 mil. Castellum har i flera lager- och logistikfastigheter i denna region med en yta om totalt 586 000 kvdratmeter. Fastigheterna är belägna i strategiska logistiklägen som Arendal och Hisings Backa samt i citynära lägen som Högsbo/Sisjön och Ringön. Efter förvärvet av Säve flygplats förfogar Castellum dessutom över 1 500 000 kvadratmeter logistikmark för expansion.