Gasum minskar klimatavtrycket för sjötransporter i Frankrike

LNG är det renaste fartygsbränslet som finns och blir snabbt vanligare som ett kostnadseffektivt drivmedel. Foto: Gasum

Det nordiska energibolaget Gasum har fått licens för distribution av flytande naturgas på den franska marknaden. Det är ett steg i rätt riktning mot att ytterligare expandera utbudet av flytande naturgas för sjöfarten.

Gasums strategi är att utvidga den geografiska täckningen för och kvaliteten på sitt utbud av flytande naturgas, LNG, för sjöfarten. Därmed skulle företaget ytterligare utöka servicen till sina kunder inom sjöfarten. Som en del av en sådan strategi har Gasum nu fått licens för att leverera LNG för sjöfarten i Frankrike, vilket gör att företaget kan lägga till franska hamnar och vatten till sitt leveransnätverk. 

Den nya licensen för distribution av LNG till kunder inom sjöfarten i Frankrike kommer möjliggöra för Gasum att erbjuda det renare fartygsbränslet LNG till ett större antal kunder. Dessutom kommer det att öka den geografiska tillgängligheten för flytande naturgas till fler områden och hamnar. 

Jacob Granqvist, Vice President på Gasum, välkomnar beskedet: ”Att få denna licens är ytterligare en milstolpe i vår strävan efter att öka täckningen för våra leveranser av LNG för sjöfarten. Det betonar Gasums åtagande om att vara en tillförlitlig europeisk leverantör av LNG för sjöfarten.