Railcare tecknar ett 10-årskontrakt med Kaunis Iron

Railcare kommer att köra 2,3 miljoner ton järnmalm per år. Foto: Railcare

Järnvägsspecialisten Railcare tecknar ett tioårskontrakt med gruvbolaget Kaunis Iron AB värt 740 miljoner kronor. Fram till den 31 oktober 2020 har Railcare utfört 1400 transporter av järnmalm åt Kaunis Iron. Likvärdigt med det tidigare kontraktet ägs vagnarna som ska används under kontraktsperioden av Kaunis Iron och linjeloken och växlingsloken kommer att tillhandahållas av Railcare T. Railcare T ansvarar för planering av tåg produktion, resurser för växling i samband med omlastning från lastbil till järnväg vid terminalen i Pitkäjärvi och i Narviks hamn samt linjekörningen däremellan. Railcare kommer att köra två tågomlopp per dygn, sju dagar i veckan med en volym om cirka 2,3 miljoner ton järnmalm per år.

– Vi har nu transporterat 1400 transporter av järnmalm åt Kaunis Iron sedan augusti 2018 och det är mycket glädjande att Kaunis Iron har fortsatt förtroende för vår transportverksamhet. Det nya kontraktet som löper över en tioårsperiod ger stabilitet i Railcare T och det visar på att Railcare kan leverera goda lösningar åt våra kunder, speciellt när det kommer till specialtransporter”, säger Daniel Öholm, CEO på Railcare Group.

– Vi är glada att ha tecknat detta avtal, vilket bygger en långsiktighet för vår fortsatta verksamhet och ger oss förutsättningar att fortsätta utveckla vårt samarbete med Railcare”, säger Klas Dagertun, vdpå Kaunis Iron.