Bygger världens största inomhus testbana för utveckling av automatiserade fordon

Hallen för testkörningarna blir 700 meter lång och 40 meter bred. Foto: O.B.Wiik

Det blir O.B.Wiik som ska bygga AstaZeros tälthall som blir världens största inomhus testbana för utveckling av automatiserade fordon. Hallen från O.B.Wiik blir 700 meter lång och 40 meter bred, med en central del på 140 meter som kommer att vara 60 meter bred. Hallen kommer att vara färdig för användning i februari 2021 och kommer att användas som en inomhus testbana för utveckling av automatiserade fordon.

– Baserat på vår utvärdering av alla inkomna anbud var O.B.Wiik ett uppenbart första val för oss. Genom sin höga kvalitet i erbjudandet samt kompetens och erfarenhet från tidigare leveranser av stora hallar är vi övertygade om att O.B.Wiik kommer att leverera detta viktiga projekt i enlighet med våra höga förväntningar på kvalitet och leveransförmåga", säger Peter Janevik, vd på AstaZero.

– Vi på O.B.Wiik är stolta och glada över att ha tilldelats detta viktiga kontrakt av AstaZero. För oss är detta ytterligare ett bevis på att O.B.Wiiks attraktionskraft på marknaden och att vårt höga fokus på kompetens, kvalitet och leveransförmåga gör oss till en favoritpartner, säger vd för O.B.Wiik, Paal Tønsberg.