Techstep förvärvar Optidev

Optidev jobbar med verksamhetskritiska mobilitetslösningar. Foto: Optidev

Techstep ASA har idag tecknat avtal om att förvärva Optidev för 200 miljoner svenska kronor. Detta är en del av strategin för att stärka sin position som den ledande nordiska aktören inom kostnadseffektiva totallösningar för digitala, mobila arbetsplatser eller Managed Mobility Services MMS.

Tillsammans kommer företagen att vara en ledande IP- och programvarufokuserad leverantör av lösningar för digitala och mobila arbetsplatser med starka etablerade positioner i Norge och Sverige och en ökande närvaro i Danmark. Förvärvet är i linje med Techsteps uttalade nordiska tillväxtstrategi. Efter att transaktionen har slutförts kommer Techstep att ha cirka 60 miljoner norska kronor i årliga abonnemangsintäkter.

– Optidev har jobbat med verksamhetskritiska mobilitetslösningar sedan år 2000. Allt från digitalisering för branschledande transport- och logistikföretag till system för biljettkontroller i tunnelbanan. Vi ser Techstep, med sin MMS-kompetens, som en otroligt bra matchning där båda företag kompletterar varandra väl,” säger Fredrik Logenius, vd på Optidev. "Tillsammans kommer våra företagen att erbjuda marknadsledande mobilitetslösningar som stöds av en stark nordisk organisation för att driva framtida tillväxt.”