AddSecure stärker sin position på transport- och logistikmarknaden i Tyskland

AddSecure Smart Transports VP M&A and Strategy, Anna Stoldt flankerad av Navkonzepts verkställande direktörer Jochen Linden och Hans-Jörg Nolden. Foto: AddSecure

Genom förvärvet stärker AddSecure Smart Transport sin position på transport- och logistikmarknaden i Tyskland. AddSecure, en ledande europeisk leverantör av premiumlösningar för säker data och kritisk kommunikation, tillkännagav idag förvärvet av Navkonzept, en välkänd tysk telematikleverantör av eftermarknadslösningar inom Fleet Management, med syfte att stärka företagets geografiska närvaro och strategi att bli en ledande leverantör av Fleet och Transport Management-lösningar i Europa.

De två företagens gemensamma uppdrag blir att leverera smarta, uppkopplade enheter till fordonsflottor i Tyskland, med målet att bli kundernas förstahandsval när det gäller leverantör av eftermarknadslösningar inom FMS och TMS i Tyskland.

– Det är med stor glädje vi välkomnar våra Navkonzept-kollegor till AddSecure Smart Transport. Förvärvet stärker vår närvaro i Tyskland, och genom att kombinera våra produktportföljer får Navkonzept och Addsecure en bredare och starkare “go-to-market”-strategi, säger Johan Frilund, affärsområdeschef, AddSecure Smart Transport.

Genom förvärvet kommer intäkterna för affärsområdet Smart Transport att öka till 60 miljoner euro, och hela koncernens intäkter till 150 miljoner euro. Avtalet kommer också att lägga till 20 000 fakturerbara uppkopplingar till AddSecure Smart Transports befintliga installerade bas på 200 000, vilket ger totalt 220 000 enheter.

– Detta är vårt andra förvärv inom Smart Transport i år och stärker vår internationella expansion ytterligare. Tyskland är en viktig marknad för AddSecure och vår europeiska tillväxt, och ett av de största länderna när det gäller tunga nyttofordon. Vi ser fram emot att investera ytterligare i Smart Transport och välkomnar Navkonzept till AddSecure, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

– Jag är övertygad om att AddSecure kommer att bidra med den kompetens och de resurser som behövs för vår framtida utveckling, särskilt när det gäller kapacitet inom marknadsföring, kommersiell verksamhet och produktutveckling. Affären kommer att gynna tyska kunder och anställda, som blir del av en stor aktör på transportområdet, säger Jochen Linden, vd för Navkonzept.

Navkonzept kommer att vara en del av AddSecure och integreras med AddSecure Smart Transport under det kommande året. Navkonzepts verkställande direktörer, Jochen Linden och Hans-Jörg Nolden, kommer att ingå i ledningsgruppen på AddSecure Smart Transport.