Australiskt rederi drar sig ur avtal med Raumovarv

Raumovarvet i Finland är redo att fortsätta förhandla med australiska TT-Line Company när det igen blir aktuellt att bygga färjor. Foto: Rauma Marine Constructions

Rauma Marine Constructions i Finland skulle bygga två färjor åt TT-Line Company, men nu slopas planerna. Raumovarvet är redo att förhandla när det blir aktuellt att bygga färjor igen.

Australiska TT-Line Company har dragit sig ur sitt avtal med Rauma Marine Constructions. Intentionsavtalet som nu slopas gällde två passagerarfärjor som varvet skulle bygga åt rederiet nästa år. Avtalet slöts i februari.

TT-Line Company har meddelat att de drar sig ur affären och skjuter upp anskaffningen av färjor på grund av de ekonomiska osäkerheter coronapandemin fört med sig.

- Situationen är naturligtvis beklaglig ur vår synvinkel, men till all lycka orsakar den inget omedelbart behov av förändringar, säger Jyrki Heinimaa, verkställande direktör vid Rauma Marine Constructions, i ett pressmeddelande.

Han säger också att varvet är redo att fortsätta förhandla med TT-Line Company när det igen blir aktuellt att bygga färjor.

Vid TT-Line Company beklagar vd:n Bernard Dwyer situationen och säger att det varit en fröjd att samarbeta med Rauma Marine.