ColliCare Logistics och Jula förlänger transportavtal

ColliCare har starkt fokus på hållbarhets- och miljöfrågor. Foto: Jula

ColliCare och Jula har signerat ett nytt förlängt samarbetsavtal gällande Julas transporter från Europa till Sverige samt från Sverige till Norge. Avtalet sträcker sig över tre år och omfattar alla transporter från Julas centrallager i Skara till 34 varuhus i Norge från söder till norr samt importflödena från Europa.

Jula har haft en väldigt god utveckling och fortsätter expandera vilket innebär att volymerna kommer
att öka framöver samtidigt som nya Norgevaruhus kommer etableras. ColliCare fokuserar samtidigt
på en ständig utveckling av verksamheten där ytterligare vikt kommer ligga på mer miljövänliga
transporter som sjö och tåg i tillägg till redan befintlig verksamhet.

– ColliCare har under åren visat prov på en typ av flexibilitet och anpassning som passar Julas ständiga utveckling av godsförsörjning till våra butiker, men också till vårt centrallager från Europa. Vi ser framemot nya utvecklingsmöjligheter de kommande 3 åren, säger Pietro Montebovi, Freight Manager JulaLogistics

– Vi har samarbetat med ColliCare i både Europa och Norge många år nu och vi har vuxit tillsammans. Vårt samarbete har fungerat mycket bra, så vi är glada över att kunna få till en förlängning av vårt avtal i ytterligare 3 år.

Båda företagen delar ett starkt fokus på hållbarhets- och miljöfrågor och verkar aktivt för att kunna minimera utsläpp och påverkan i förhållande till de olika transporterna. Som ett led i detta går numera Julas transporter från Italien med tåg på veckobasis till Skara och dessutom investerar ColliCare ytterligare i en förnyad trailerflotta som successivt byggs ut och som kommer drivas med mer miljövänligt drivmedel.