11 519 nya bussturer på Södertörn

Stora förändringar i Nobinas trafikområde Södertörn. Arkivbild/Nobina

Med start den 15 december träder ett antal trafikförändringar inom SL-trafiken i kraft. En del av förändringarna berör Nobinas trafikområde Södertörn. Förändringarna gäller allt från helt nya busslinjer och nattbussar, till ökad turtäthet och nya färdvägar inom den redan befintliga trafiken.  Förändringarna leder till 11 519 nya turer i Södertörn.

– Arbetet med trafikförändringarna är ett ständigt pågående arbete som syftar till att skapa en bättre resa inom kollektivtrafiken utifrån resenärernas behov och önskemål, säger Gazmend Bunjaku, affärsutvecklare i Nobinas trafikområde Södertörn som kör bussar i Tyresö, Haninge och Nynäshamn.

I Södertörn sker flertalet förändringar. Bland annat tillkommer en helt ny linje, 803 som går mellan Tyresö C via Älvsjö station till Telefonplan och samma sträcka motsatt håll. Linjen trafikeras samtliga vardagar med 30-minuterstrafik under rusningstrafik. Nattbuss 893 är en positiv nyhet för boende i Vega, som från och med 16 december kan ta den hem från Stockholm city nattetid.

– Vi vill att fler ska välja kollektivtrafiken som sitt primära färdmedel. Genom att hela tiden förbättra kollektivtrafiken vill och hoppas vi att fler människor ska parkera bilen till förmån för bussen och andra färdmedel inom kollektivtrafiken, säger Gazmend Bunjaku.
 

I samband med trafikförändringarna gör Nobina tillsammans med SL en stor informationskampanj med utskick till berörda områden och information längs med linjer och hållplatser. Texter och bilder har fått sin inspiration från Jenny Nyström och Viktor Rydberg, med illustrationer av Peter Malmdin.