Nederländska Keolis tilldelar BYD Europas hittills största elbussorder

BYD:s tolv meter långa eBus. Foto: BYD

Europas största beställning av elbussar har gått till BYD. För bara några veckor sedan tillkännagav Volvo Bussar en order på 157 elbussar i Sverige. Det var Europas största beställning av elbussar i mitten av november 2019.

I början an december 2019 mottog BYD en beställning på så många som 259 elbussar av Keolis Nederland. Därmed kan BYD hävda att företaget har tilldelats den största beställningen av nollutsläppsbussar som har undertecknats på kontinenten hittills.

Bussbeställningen omfattar 259, 8,7 meter långa midibussar och 12 meter och 13 meter långa bussar av modell eBus. Leveransen förväntas ske under sommaren 2020.

Fordonen kommer att sättas i trafik i licensregionen IJssel-Vecht, som inkluderar provinserna Veluwe, Central Overijssel och Lelystad. Keolis tilldelades offentlig transportlicens i regionen i september.

BYD, som agerar i första hand i Europa tillsammans med VDL när det gäller marknadsandelar på elbussmarknaden, har fått 205 bussar registrerade mellan januari och september 2019.