NTEX förvärvar Göteborgsbaserade JEK Forwarding

NTEX vd Thomas Ström. Foto:NTEX

NTEX förvärvar Göteborgsbaserade JEK Forwarding, ett speditionsföretag med fokus på sjö- och flygfrakt. Detta är NTEX sjunde företagsförvärv på två år och innebär att bolaget, genom förvärv och organisk tillväxt, under år 2020 kommer att omsätta 2,4-2,5 miljarder kronor. Det gör NTEX till Sveriges största privata speditör. JEK Forwarding startade i Göteborg 2008. Företaget har 13 medarbetare och omsätter cirka 75 miljoner. JEK Forwarding kommer att integreras i NTEX affärsområde Sjö och Flyg inom kort då samtliga medarbetare flyttar till NTEX huvudkontor i Göteborg.

– JEK Forwarding är ett välrenommerat bolag med erfarna och kompetenta medarbetare som är speciellt duktiga på sjötransporter mellan Asien och Göteborg, något som jag vet att flera av våra befintlig kunder välkomnar att vi utvecklar, säger NTEX grundare och vd, Thomas Ström.

– Överhuvudtaget är sjö och flyg marknader där vi ser en stor tillväxtpotential. Att vi blir fler medarbetare inom dessa områden betyder att vi kan erbjuda både befintliga och nya kunder ännu bättre lösningar framöver.

I samband med detta förändras NTEX organisation och Allan Nielsen tillträder den nya tjänsten som direktör för affärsområdet Sjö och Flyg. Jerry Nilsson (NTEX) och Per Edward (JEK Forwarding) blir Business Unit Managers för flyg respektive sjö.

– Detta gör att vi kan fokusera på respektive produkt och säkerställa vår ambition att växa ytterligare på marknaden inom samtliga produktområden.

Köpet av JEK Forwarding är NTEX sjunde företagsförvärv på två år. Den gemensamma omsättningen för dessa företag har varit 740 miljoner kronor och totalt har det inneburit att NTEX fått närmare 250 nya medarbetare.