APMs terminaler i Göteborg och Århus slås samman

Kommer från och med 1 januari att verka under en gemensam ledningsstruktur. Foto: APM

De två skandinaviska terminalerna i Göteborg och Århus kommer från och med 1 januari att verka under en gemensam ledningsstruktur. Terminalerna förbli separata juridiska personer i Danmark och Sverige, men under gemensamt ledarskap för att stärka samarbetet och hitta operativa synergier.

Den 1 januari 2020 kommer Dennis Lenthe Olesen, för närvarande Global Head of Operations vid APM Terminals, att anta rollen som verkställande direktör för APM Terminals Nordics, en nyskapad struktur som sammanför APM Terminals Göteborg och Århus under en gemensam ledning.

– Jag är glad att kunna meddela att Dennis Lenthe Olesen har antagit denna nya och spännande roll. Det här är startskottet på en viktig resa för att låsa upp ytterligare synergier mellan våra två terminaler och stärka samarbetet i Norden, säger Igor Van Den Essen, Europachef för APM Terminals.

– Århus och Göteborg kommer att bli starkare och mer konkurrenskraftiga tillsammans, vilket också kommer att påverka både servicen till våra kunder och vår produktutveckling positivt, tillägger han.

Även om båda terminalerna hanteras gemensamt och marknadsförs som APM Terminals Nordics, kommer de att fortsätta att fungera som separata juridiska personer i Sverige respektive Danmark.

– Båda våra terminaler i Skandinavien har under de senaste åren fokuserat på driftskompetens, produktivitet, kostnadseffektivitet, säkerhet och ökad kundupplevelse. De har blivit allmänt erkända aktörer och spelat en betydande roll för både den svenska och den danska marknadsekonomin. Dessa viktiga roller kommer att fortsätta framöver under den nya ledningsstrukturen, säger Igor Van Den Essen.

Dennis Olesen började arbeta på Maersk 1991 och har varit i APM Terminals sedan 2005, där han har haft olika befattningar så som VD för terminalen i Zeebrugge, Chief Operating Officer för Europaregionen, vd för APM Terminals MedPort Tangier och senast global Operationschef.

– Jag ser verkligen fram emot detta nya uppdrag, eftersom vi fortsätter att öka vår konkurrensfördel, utnyttja nya digitala system och kontinuerligt bygga lösningar för våra kunder, säger Dennis Olesen.

Nuvarande vd för APM Terminals i Göteborg, Henrik Kristensen, kommer från och med 1 januari 2020 att anta rollen som Head of Global Operations på APM Terminals.