Nordic Truckcenter köper IVECOs verksamhet i Malmö

Från vänster: Håkan Jönsson, Mattias Nilsson och Anders Nilsson. Foto: IVECO

I Malmö blir Nordic Truckcenter en ny auktoriserad återförsäljare av IVECO samt serviceverkstad för IVECO´s och DAF Trucks hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar. 

Det innebär att anläggningen blir Nordic Truckcenter Groups huvudkontor för den nordiska verksamheten och att 20 nya arbetstillfällen skapas direkt ifrån start. Nordic Truckcenter Group omsatte 2018 800 miljoner kronor där Malmö blir strategiskt viktigt i satsningen som själv beräknas omsätta 200 miljoner kronor 2020. 

– Nordic Truckcenter är en välkänd aktör som kan transportbranschen, så det är ett glädjande besked att vi utökar vårt nätverk tillsammans med dem, säger IVECO Swedens försäljningsdirektör Anders Nilsson.

Försäljning och service av IVECO fortsätter att ske från anläggningen i Arlöv. För IVECO´s kunder kommer Nordic Truckcenters förvärv av filialen i Malmö initialt inte innebära någonförändring. Nordic Truckcenter kommer att investera i Malmö för att utöka verksamheten, vilket kommer att leda till flera nya arbetstillfällen av både tekniker, försäljare och inom reservdelsförsäljning.

– Nordic Truckcenter utökar nu märkesportföljen, från att bara jobbat med DAF, tar vi nu även in IVECO. Det breddar vårt kunderbjudande genom IVECOs starka utbud inom distribution och miljövänliga lösningar. Det är en marknad som växer, där vi vill vara med och ta marknadsandelar tillsammans med IVECO Sweden, säger Mattias Nilsson, vd hos Nordic Truckcenter.