TagMaster tar projekt i Gulfområdet

Snsys har bidragit till förbättringar av trafiksäkerheten i Gulfområdet. Foto: Sensys

TagMaster har genom sitt dotterbolag Sensys Networks Inc. fått order på totalt mer  än 7,8 miljoner kronor för flera nya projekt i tre större städer i Gulfområdet.

I samarbete med lokala partners implementerar Sensys Networks företagets teknologi för att förbättra prestanda och tillförlitlighet för identifiering och insamling av trafikdata till stöd för avancerade ITS- Intelligent Transportation Solutions och Traffic management-lösningar.

– De tre städerna Abu Dhabi, Muscat och Doha investerar i avancerade lösningarna för ITS och Traffic Management för att förbättra säkerheten och flytet i trafiken. Vi är mycket nöjda med att de har valt vår teknik för att leverera korrekt och tillförlitlig information som dessa lösningar baseras på, säger Amine Haoui, CEO, Sensys Networks Inc.

De aktuella projekten omfattar: Att byta ut magnetiska sensorer för ett adaptivt system vid 48 korsningar i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Sensys Networks trådlösa teknik har valts för sin exakthet och kostnadseffektivitet jämfört med magnetslingor, eftersom den inte kräver diken eller ledningar samtidigt som den levererar ledande noggrannhet, förbättrat flyt vid tio korsningar i Muscat i Oman genom installation av Sensys Networks detekteringslösning. Kunden byter till Sensys Networks teknologi efter omfattande tester på grund av produkternas exakthet och tillförlitlighet samt tillhandahållande av trafikdata i realtid på nya motorvägar i Doha i Qatar som en del av ett av de mest avancerade ITS-projekten i regionen. Sensys Networks teknologi valdes för dess enkla installation samt exakt information.

– Vi har tidigare uttryckt vår entusiasm för förvärvet av Sensys Networks och dessa order bekräftar att vår ambition att bli en starkare leverantör av ITS-lösningar tillsammans med Sensys Networks realiseras, säger Jonas Svensson, vd, TagMaster.