Framtidens dragtruck är bränslecellsdriven

Bränslecellsdrift är idealt för inomhusbruk. Foto: Linde Material Handling

Nu lanserar Linde Material Handling en dragtruck med ett av framtidens mest lovande energisystem – bränsleceller. Teknologin erbjuder en rad fördelar, bland annat sänkta kostnader, minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning.

Infrastrukturen på flygplatser är avgörande för att passagerare och gods ska kunna transporteras på ett effektivt sätt. Här har eldrivna dragtruckar fått en avgörande roll och på flygplatser runt om i världen transporterar truckarna bagage och levererar gods till flygplan och terminaler. Dragtruckarna är utsläppsfria och kraftfulla, med en överlägsen manövererbarhet tack vare deras kompakta mått.

En av de stora fördelarna med bränsleceller är att det är säkert och rent vilket gör det idealt för inomhusbruk. Bränslecellerna avger inga skadliga emissioner under drift och den enda biprodukt som skapas är värme och rent vatten som pumpas ut i samband med att vätgas fylls på. Själva påfyllningen tar endast tre minuter, vilket ger maximal tillgänglighet.

Teknologin kräver inte heller något utrymme för batterier eller laddningsstationer vilket skapar extra yta i verksamheten. Förutom de ekonomiska fördelar den optimerade tillgängligheten ger sänker bränslecellsteknologin kostnaderna genom ökad produktivitet, låga vätgaspriser och lång livslängd.