SHIFT-konferens på IFA i Berlin diskuterar framtidens mobilitet

En mobilitetslösning? Batmobil i originalstorlek presenterades på IFA-mässan i Berlin. Foto: IFA

Dags för IFA:s stora mobilitets-event, konferensen SHIFT Automotive, samlar representanter från Ford, Fujitsu, Daimler, AXA och Volkswagen. De bidrar till att utarbeta färdplanen för framtidens mobilitet.

Företrädare för ett rekordantal nya teknikföretag, startups och biltillverkare kommer att diskutera framtidens mobilitetslösningar med ledande arkitekter, designers och stadsplanerare under tisdag och onsdag den10 och 11 september 2019.

Branschledarna kommer att träffas i Berlin, under den pågående IFA-mässan, för att utforska hur ny bilteknologi formar upplevelsen av rörlighet för samhället, förare och passagerare.

Bland de 30 talarna vid evenemanget är Barcelonas tidigare teknikchef, Fords chef för smart mobilitet, plus branschledare från Fujitsu, AXA, Daimlers Smart, Volkswagen Group, BMW Designworks, 2getthere, Easymile, Celeris, what3words och Singularity University.

SHIFT Automotive på IFA Berlin, är en tvådagarskonferens som behandlar de verkliga utmaningarna för framtidens rörlighet. Färdplanen för transportens framtid kommer inte att utformas enbart av en bransch, och det är därför evenemanget drivs i partnerskap mellan IFA Berlin och Geneva International Motor Show.

- Rörligheten kommer att formas av innovationer inom den gemensamma tekniksektorn, av biltillverkare, stadsplanerare och nystartade företag - alla arbetar tillsammans för att förändra vårt sätt att resa, underströk IFA:s verkställande direktör, Jens Heithecker,

I form av samtal och paneler och genom nätverk kommer deltagare på SHIFT Automotive att undersöka nya mobilitetslösningar, som är både hållbara och acceptabla för samhället, lyssna på experter om tesen ”bilens död”, diskutera hur körning fortfarande kan vara roligt i en tid av elektriska och autonoma fordon, utforska den senaste tekniken som är avsedd att förändra förarens uppgifter och passagerarens upplevelser och höra nya koncept för rörlighet i städerna.

Bland SHIFT-konferensens 30 talare kan nämnas Francesca Bria, tills nyligen Chief Technology Officer i Barcelona, ​​en av Europas smartaste städer; Robin Chase, grundare av Zipcar; John Lippe, chef, City Engagement, Ford Mobility; Peter Wouda, designdirektör vid Future Center Europe i Volkswagen Group; Pejvan Beigui, Cym of Easymile; Hugo Lerias, CTO-fordonet för Fujitsu Europe; Deneb Moosmeier från BMW Designworks; Daniela Snyders på Daimler Smart Lab; Venkat Sumantran, ordförande för Celeris Technologies och tidigare verkställande direktör för Tata Motors; och Jay Ward, bilkonsult och den kreativa chefen för Cars-franchisen på Pixar Animation Studios.

SHIFT Automotive är ett innovativt och oberoende konferens- och utställningsformat som kommer att hållas tillsammans med IFA Berlin, världens ledande mässa för konsumentelektronik och hushållsapparater, som pågår fram till den 11 september.