Mercedes Benz levererar hybridbussar för 40 miljoner euro till Bukarest

Citaro Hybrid. Illustration: Mercedes Benz

Mercedes Benz kommer att leverera 130 Citaro hybrid-bussar till Bukarest kommun för 195 miljoner RON (drygt 40 miljoner euro). Den tyska busstillverkaren erhöll ett anbud där MB var den enda budgivaren, rapporterade Economica.net.

Beställningen, finansierad från Europeiska unionens budget, kommer att komplettera de 400 bussar från turkiska Otokar. som beställdes av Bukarest kommun under hösten 2018.

Enligt avtalet kommer de första Mercedes-hybridbussarna att levereras nästa maj. Det sista fordonet levereras senast i januari 2021. Garantin för Mercedes-Benz Citaro Hybrid-bussarna sträcker sig över 8 år eller 480 000 km.

Bussarna klarar av att transportera upp till 100 passagerare (27 sittande och 65 stående) och är utrustade med automatisk luftkonditionering, speciella faciliteter för funktionshindrade, USB-uttag för snabbladdning av mobila enheter och ett effektivt datorsystem som möjliggör information i realtid till passagerare.

Bukarest kommun har inte rekvirerat kollektivtrafikutrustning under de senaste 12 åren. För närvarande håller kollektivtrafikföretaget på att tilldela kontrakt för ytterligare 300 nya transportekipage, däribland 100 spårvagnar och 100 elbussar.