Ikano har öppnat i Kungens Kurva

Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres, Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge och Magnus Wihlborg, centrumchef på Kungens Kurva Shoppingcenter. Foto: Huddinge kommun

Nu har Ikano Retail Centres öppnat sitt nya köpcentrum i Kungens Kurva. En etablering som innebär att i Huddinge får en ny mötesplats för shopping och förstärker handeln i Kungens Kurva.

  – Ikanos satsning i Kungens Kurva i Huddinge är ett välkommet tillskott som vi är mycket glada för. Satsningen innebär nya butiker, fler besökare och inte minst fler arbetstillfällen, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Det nya centret har 18 butiker på 25 000 kvadratmeter och ligger mitt emot IKEA-varuhuset. Bland butikerna återfinns stora internationella klädbutiker och sportkedjor, kända varumärken, unika butiker, café och service.  - Vi är så glada att äntligen få öppna. Vi erbjuder en ljus och fräsch miljö där våra kunder kan få nya upplevelser - inte bara shopping, utan även möjlighet till samvaro och gemenskap, säger Magnus Wihlborg, som är ny centrumchef på Kungens Kurva Shoppingcenter.

Kungen kurva omsatte 6,1 miljarder kronor 2012 och därmed är handelsområdet Sveriges största i dagsläget. Kungens kurva domineras av sällanköpsvaruhandel, vars omsättning låg på nära 4,7 miljarder kronor år 2012. Kungens kurva har än 20 miljoner besökare per år och totalt 200 000 kvm handel.

– Det känns lite extra roligt att öppna ett köpcentrum på ett av de starkaste handelsområdena i Sverige, avslutar Jan Kristensson, VD för Ikano Retail Centres som äger Kungens Kurva Shoppingcenter.

Källa: Huddinge kommun