Ny järnvägstjänst från UPS

UPS nya järnvägstjänst förbättrar anslutningen mellan företag i Europa och Hong Kong, vilket förenklar handel mellan de två regionerna. Foto: UPS

UPS meddelar att bolaget nu lanserar sin nya järnvägstjänst för full containertransport (FCL) mellan Europa och Hong Kong som drar nytta av den redan existerande tågförbindelsen mellan Europa och Kina. Den nya tjänsten ämnar att bättre ansluta företag som handlar mellan de två växande regionerna.

Tvåvägsförbindelsen mellan Duisburg, Tyskland och Hong Kong är ett bra alternativt transportval som gör det möjligt för företag att balansera tid och kostnadsbesparingar. Den nya tjänsten ger företag ett tredje alternativ att skicka varor. Tjänsten erbjuder snabbare transittider på upp till 30 procent jämfört med sjöfrakt, och kostnadsbesparingar på upp till 60 procent jämfört med flygfrakt.

- Hong Kong är en viktig handelspartner för företag i Europa och här i Norden. Förra året handlades det varor till ett värde av cirka 50 miljarder euro mellan de två regionerna. Asien är en marknad som växer och som kommer fortsätta att vara viktig för företag i Europa. Genom att erbjuda ett alternativ för frakt via denna rutten visar vi våra kunder att UPS är där för att hjälpa dem nå ut med sina affärer, både i Europa och Asien. Om vi erbjuder fler fraktalternativ kan vi också hjälpa våra kunder att öka sina affärer och nå ut till nya marknader, säger Frank Jørgensen, chef för UPS Norden.

Den utökade järnvägstjänsten gör det möjligt för företagen att anpassa sina transportbehov och utgifter för att passa deras försörjningskedja och planering. Företagen inom industrier där det rör sig snabbt, som exempelvis högteknologi-, detaljhandel- och tillverkningsindustrin, kan dra nytta av snabbare leveranstider med en bättre översikt för sina högkvalitativa produkter. De kan också utnyttja UPS införtullningstjänst för att navigera komplexa tullbestämmelser som i slutänden minskar risken för förseningar.
Källa: UPS