Estniska Nordica ett av de mest konkurrenskraftiga flygbolagen i Baltikum

Nordicas verksamhet på internationell nivå förefaller ha utvecklat sig framgångsrikt, genom ytterligare expansion av Nordicas nät av partners. Foto: Nordica

Antalet passagerare hos Estlands nationella flygbolag Nordica fortsätter att öka även under årets första kvartal och den takten som biljetterna säljs för sommarens destinationer tyder på ytterligare tillväxt.

Totalt flög 125 000 passagerare med Nordica under första kvartalet 2018, nästan 17 procent mer än under samma period föregående år.

De mest populära destinationerna var Warszawa, Stockholm och München. Nordica svarade för 25 procent av marknadsandelen vid Tallinns flygplats under årets tre första månader och av 97 procent av alla flygningar som genomförs.

När sommarsäsongen börjar, har tre nya destinationer lagts till Nordicas schema: helårsflyg till den danska huvudstaden Köpenhamn med 11 flygningar per vecka. och sommarflyg till Constanţa i Rumänien och Ohrid i Makedonien.

- Vi går in i vår tredje sommarsäsong med en känsla av säkerhet, säger Jaan Tamm, styrelseordförande i Nordica.

​​​​​​​- Med tanke på antalet biljetter som vi har sålt prognostiserar vi fortsatt tillväxt ifråga om antalet passagerare och det är uppenbart att estniska resenärer vill ha det garanterade solskenet våra sommardestinationer erbjuder, understryker Tamm.

Förutom Lufthansa programmerar den estniska operatören nu linjen Tallinn-München med Croatian Airlines. Flyg kommer att introduceras från den nederländska staden Groningen till Ibiza och Nice under denna säsong, och Nordica planerar också att öka sina exporttjänster.

I sin tvååriga verksamhet har Nordica blivit ett av de mest konkurrenskraftiga flygbolagen i sin region med 19 flygplan, vilket gör det till det största flygbolaget i Estlands historia. Nordica exporterar sina flygtjänster till Sverige, Danmark, Polen och Nederländerna och sysselsätter mer än 400 luftfartsspecialister i Estland och utomlands.

Källa: Baltic News