Transport- och fordonsteknisk utbildning i Stockholm byggs ut

Eleverna i årskurs ett på Fordonstekniskt program på Stockholms Transport och fordonstekniska program, STFG, lär sig att lyfta personbil. Foto: Stockholms stad

Stockholms transport- och fordonstekniska gymnasium (STFG) i Lindvreten, Kungens Kurva, byggs ut för att kunna ta emot fler elever i toppmoderna verkstäder. De nya verkstäderna kommer att möta morgondagens behov av service för el- och hybriddrivna lastbilar, bussar och bilar. Dessutom skapas en helt ny övningsyta för tunga fordon på ca 7 000 kvm. Det meddelar Stockholms stad.

Elevkapaciteten kommer att utökas från dagens 220 till 430 elever, vilket möjliggör för nästan dubbelt så många att kunna utbildas på STFG.
– Nu ger vi STFG ännu bättre förutsättningar att erbjuda attraktiva utbildningar för fler gymnasieelever och elever inom vuxenutbildningen, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

STFG startade 2005 och har sedan september 2007 främst haft sin verksamhet i lokaler vid Kungens Kurva. Utbyggnaden som nu sker kommer att ersätta de lokaler som STFG idag har i Skärholmens gymnasium.
– Vi ser fram emot att kunna samla STFG:s utbildning till en plats och att vi kommer att kunna erbjuda fler elever attraktiva yrkesutbildningsplatser, säger Stockholms stads rektorer Lars Dowert och Hanna Mayer.
Den nya byggnaden och övningsytan kommer att stå klar i december 2018 med planerad verksamhetsstart i januari 2019.