Sandahls logistikpartner till Jula

Samarbete drar nytta av järnvägens kapacitet tillsammans med åkeriets flexibilitet och precision. Foto: Jula

Nu har Jula valt Sandahls som logistikpartner för att möta behovet av miljövänliga transporter till butikerna i norra Sverige. Samarbetet startas 1 januari 2023. 

Vi är väldigt glada att Jula har valt Sandahls. Med en kombination av våra gröna tåg som binder samman södra och norra Sverige, och LBG-drivna lastbilar för transporterna sista milen kommer Jula att få en fossilfri logistiklösning med mycket lågt klimatavtryck, säger Mikael Ingesson, vd Sandahls Logistik.

För Jula är hållbarhet en prioriterad fråga. Vi är därför mycket nöjda med att ha hittat en logistikpartner som kan erbjuda gröna transporter över hela landet. Dessutom kan vi transportera gods till våra butiker i norra Norge via Sandahls tåglinjer till Norrland och sedan med lastbil sista sträckan. Sandahls möter vårt behov av effektiv, miljövänlig logistik, säger Lennart Karlsson, vd Jula Logistik.

Med full kontroll på alla delar i logistikkedjan har Sandahls ett helhetsupplägg där godsägare kan dra nytta av järnvägens kapacitet tillsammans med åkeriets flexibilitet och precision. Sandahls äger hela transportkedjan, från en modern fordonsflotta med nya LBG-fordon, egna kombiterminaler för effektiv överföring av gods, till egna tåg som drivs av grön el. Sandahls tåglinjer förbinder effektivt södra och norra Sverige, med avgångar varje natt, fem dagar i veckan.