BYD tilldelades en stor order av e-bussar i Ungern

Den renelektriska BYD 12-meters e-bussen som trafikerar floden Donau i staden Komárom, Ungern och Komárno, Slovakien. Foto: BYD

BYD har säkrat en order på 48 enheter 12-meters e-bussar med låg entré från Volánbusz Zrt, Ungerns största kollektivtrafikoperatör.

Beställningen gjordes den 1 april 2022 vid en officiell undertecknandeceremoni i närvaro av László Palkovics - minister för innovation och teknik; László Vigh - ministerkommissionär, parlamentsledamot; Zoltán Balaicz - borgmästare i Zalaegerszeg, liksom andra VIP-gäster.

Det handlar om den största enskilda beställningen hittills som BYD har tagit emot i Ungern, eftersom Volánbusz utökar sin miljövänliga flotta.

Högteknologisk anläggning

De rena elektriska bussarna med nollutsläpp kommer att tillhandahålla icke-förorenande kollektivtrafik i fem städer runt om i Ungern.

Alla 48 e-bussar kommer att byggas lokalt på BYD:s högteknologiska europeiska tillverkningsanläggning i Komárom, Ungern, vilket stödjer sysselsättningen i regionen.

Komárom, Ungern - BYD, världens ledande tillverkare av New Energy Vehicles (NEV) och kraftbatterier, har tilldelats en betydande elbussbeställning från Volánbusz Zrt, Ungerns största kollektivtrafikoperatör.

Den stora beställningen för 48 enheter av 12-meters BYD-e-bussar med låg ingång gjordes nyligen som en del av en formell signeringsceremoni.

De 48 enheterna av 12-meters BYD lågentré e-bussar är planerade att levereras till Volánbusz senare i år och representerar den ungerska PTO:s största BYD eBus-order hittills. De helt-elektriska nollutsläppsbussarna kommer att trafikera fem ungerska städer: Győr, Zalaegerszeg, Szolnok, Szeged och Eger.

Gränsöverskridande elektrisk busstrafik

Volánbusz Zrt har tidigare tagit emot två 12-meters e-bussar, varav den ena levererades till Salgótarjáns kommun 2018 och den andra till staden Komárom 2021, där den introducerade gränsöverskridande helt-elektrisk busstrafik över hela landet Donau till grannlandet Komárno i Slovakien, för första gången. Överlåtelsen, vid det tillfället, gjordes vid BYDs tillverkningsanläggning i Ungern i närvaro av Peter Szijarto, Ungerns utrikes- och handelsminister.

Pressmeddelande BYD