BDX tar jätteavtal för Ahlsell

Ahlsell väljer BDX Företagen som logistikpartner. Foto: BDX

 

Nu står det klart att Ahlsell väljer BDX Företagen som logistikpartner för stora delar av Sverige. Avtalet är BDX Logistiks största sedan starten 2003. Det nya avtalet innebär en betydande utökning av det geografiska avtalsområdet som funnits tidigare. BDX ansvarar nu för logistiken i hela Stockholmsområdet så väl som i södra och norra Norrland. Avtalet är den enskilt största logistikaffären i BDX Företagens historia.

– Vi gick ut offensivt i upphandlingen, la anbud på stora delar av Sverige och vann de flesta. Det här är någonting som vi har jobbat för under en längre tid så det är otroligt roligt att det gav utdelning. Att vi fick uppdragen är också ett bevis för vårt framgångsrika samarbete hittills. Ahlsell är mycket professionella och våra värderingar och ledord matchar bra. Vi känner oss grundtrygga med varandra, säger Jonas Carlzon, affärschef logistik, BDX Företagen.

Uppdraget innebär att BDX har fullt ansvar över godsflödet från centrallagret i Hallsberg till det når slutkund. BDX är även digitalt integrerande med Ahlsell och kan erbjuda full spårbarhet för varje punkt i godsets resa.

– Viktiga faktorer i upphandlingen var just spårbarhet, såväl som leveranstider och hållbara transporter, vilka alla är områden som BDX är stolta över att kunna erbjuda. Framför allt hållbara transporter är något vi under de senaste åren satsat stort på. I Stockholm går upp till 85 % av alla våra transporter med förnybara drivmedel, berättar Jonas Carlzon.

Avtalet är en viktig framtidssäkran för BDX och har redan resulterat i flera arbetstillfällen.

– Den här affären ger oss ett avstamp att ta nästa kliv. Vi har stärkt upp med personal på trafikledning och terminaler, inte för att klara just Ahlsells uppdrag men för att säkra övriga uppdrag. Vi är rustade för framtiden helt enkelt, avslutar Jonas Carlzon.