Hapag-Lloyd utrustar stora delar av sin containerflotta med Nexxiots IoT-teknik

Som en del av Hapag-Lloyd LIVE kommer rederiet att vara det första transportföretaget i världen som kan förse alla kunder med realtidsdata, vilket ger dem full insyn om varje containerrörelse. Foto: Hapag-Lloyd AG,

Nexxiot, den globalt aktiva TradeTech-pionjären, blir den officiella leverantören för digitaliseringen av Hapag-Lloyds containerflotta.

Som världens första transportör kommer Hapag-Lloyd att kunna spåra och analysera platsen och statusen för sina containrar i realtid.

Från och med slutet av 2022 kommer Nexxiot att utrusta en stor del av Hapag-Lloyds cirka tre miljoner standardcontainrar (TEU) med modern IoT-teknik. Detta möjliggör en världsomspännande övervakning av de lastbärare som är nödvändiga för global handel.

Ryggrad i global ekonomi

Containersjöfarten anses vara ryggraden i den globala ekonomin. Innovativ sensorteknologi, som kommer att användas på Hapag-Lloyd i framtiden, kommer att bidra till att göra containertransporter mer motståndskraftiga och transparenta som en del av försörjningskedjan.

- I dag kan containers placering och skick på öppet hav samt under för- och påtransport endast sällan spåras. TradeTech-projekt, som de som implementerats av Hapag-Lloyd med Nexxiot som systempartner, kommer att ändra på det i framtiden. Med detta steg sätter Hapag-Lloyd en ny standard och positionerar sig som en pionjär inom den globala digitala transformationen inom logistik, säger Stefan Kalmund, VD för Nexxiot.

Teknisk komponent

- På detta sätt kan vi identifiera förseningar tidigare, automatiskt informera berörda kunder och snabbt sätta i gång motåtgärder. Vi är fast övertygade om att det inte bara är våra kunder som drar nytta av den nya tekniken. Vårt nya tillvägagångssätt kommer att förändra hela containersjöfarten. Som systempartner förser Nexxiot oss med en viktig teknisk komponent för detta, säger Olaf Habert, Director Container Applications på Hapag-Lloyd.

IoT-enheterna från Nexxiot, så kallade Globehopper Edge, kan överföra plats- och temperaturdata i realtid, samt övervaka plötsliga behållarskakningar. Ytterligare sensorer kan också anslutas via Bluetooth. Detta för att säkerställa säkerheten för besättning, last och fartyg, enheterna är designade och certifierade enligt ATEX produktdirektiv för användning i potentiellt explosiva områden (zon 2).

Pressmeddelande Nexxiot