Sandahls investerar i fossilfria transporter

Sandahls investerar i 120 Volvo-lastbilar som drivs med flytande biogas. Foto: Sandahls

Sandahls har länge varit drivande i övergången till hållbara transporter. På nationell nivå är målet för 2030 att minska de transportrelaterade koldioxidutsläppen med 70 procent, jämfört med 2010 års nivå.

– Transportsektorn står för en stor del av koldioxidutsläppen. Det är bra att lagstiftningen sätter tydliga mål för att reducera utsläppen. Samtidigt vill vi på Sandahls gå betydligt snabbare fram och har därför satt som mål att vara fossilfria under 2025. Detta är något både vi själva och våra kunder prioriterar. Om vi kan vara det goda exemplet som visar att det är möjligt att kombinera hållbara transporter med god lönsamhet, så hoppas vi att fler vill följa efter, säger Mikael Ingesson, Vvd på Sandahls Logistik

För att nå målen investerar Sandahls i 120 Volvo-lastbilar som drivs med flytande biogas, LBG. Drygt 90 av bilarna levereras under 2022. Affären har gjorts med Volvo-återförsäljaren Finnvedens Lastvagnar, med serviceanläggningar runt om i Sverige. Vidare har Sandahls samarbetat med Gasum för att skapa en infrastruktur med tankstationer.

Med denna offensiva storsatsning på LBG-fordon är 150 av Sandahls totalt 350 lastbilar nu fossilfria. Detta är en viktig pusselbit i kampen mot klimatförändringarna, och för att bygga ett hållbart samhälle. Med de nya LBG-lastbilarna, i kombination med våra gröna järnvägslinjer, kan vi på riktigt erbjuda fossilfria transporter från dörr till dörr. Detta visar verkligen att Sandahls är på rätt väg, avslutar Mikael Ingesson.