Atrias bygger ut logistiken i Sköllersta

Nu bygger Atria ut sitt logistikcenter i Sköllersta. Foto: Eitech

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Ridderheims, Pastejköket och Sibylla. En av Atrias sju fabriker är belägen i Sköllersta, strax utanför Örebro. Här produceras bland annat korv och hamburgare. Nu bygger Atria ut sitt logistikcenter i Sköllersta. Eitech har fått i uppdrag att utföra installationsprojekt vid tillbyggnaden av Atrias fabrik i Sköllersta. Beställare är Tommy Allström Byggproduktion.

– Vi är glada och stolta över förtroendet och ser stora möjligheter i samarbetet med en ny spännande kund, som kan skapa grund för både utvidgat projekt och nya samarbeten i framtiden, säger Linda Ahlén-Lindal, Projektledare Eitech i Örebro.

– Logistikcentret är en stor och viktig del i våra planer på att omstrukturera den svenska verksamheten samt säkerställa vår framtida konkurrenskraft, med en effektivare produktion och logistik med ett lägre klimatavtryck, säger projektledaren Juha Sarkkinen, SVP Business Developement & Infrastructure på Atria Sweden.

Projektet avser nybyggnation av en logistikanläggning för Atrias svenska verksamhet. För Eitechs enhet i Örebro innefattar avtalet utförande av el- och teleentreprenad, samt kraftförsörjning till den nya byggnaden. Entreprenaden förväntas påbörjas under andra kvartalet 2022 och pågå till början av 2023.